The Missionaries

Intressant att följa ett par missionärer när de missionerar. Man kan se att deras samtal inte är styrt av några regler, utan att de vill bara berätta för människor om deras personliga tro och upplevelser. Det är inte lätt att knacka dörr, för man vet inte vad som väntar bakom dörren.

Speciellt i Sverige som är så sekulariserat, så är det svårt att knacka dörr. Den nye missionspresidenten i Sverige delade med sig av några intressanta siffror om missionen. För varje 3.000 dörrknackningar så blir det en ny medlem, och en tredjedel av de nya medlemmarna blir aktiva. Det betyder att missionärerna behöver knacka på 9.000 dörrar för att det ska bli en aktiv medlem. Intressant att veta.

Det är ju egentligen inte några nyheter, för jag kommer ihåg då jag höll på med försäljningsjobb. Om man delar ut lappar i brevlådorna så blir det ca 0,1-1 % som blir kunder, allt beroende på vad det är för produkt och hur reklamen ser ut. Oftast så brukar man räkna med 0,3% i resultat, dvs 1000 lappar ger ca 3 kunder.

De som håller på med marknadsföring via email har det ännu svårare, och de kan behöva sända ut 10.000-1 miljon email för att få en kund.

Så jag tycker att missionärerna är duktiga och modiga, för de är så unga och oerfarna.