Kristen närradio

Jan-Erik Oddbjörn är medlem i Mormonkyrkan sedan 1997, och han arbetar som radiotekniker på Kristen närradio i Växjö sedan 1980-talet.

I Mormonkyrkan har han haft flera olika uppdrag. Han har varit grenspresident och kvorumspresident, och just nu är han assisterande kamrer.

Alla på Kristen närradio arbetar ideellt. Han har ibland vittnat om sin tro för de andra som jobbar där, och de vet om att han är medlem i kyrkan.

Kristen närradio i Växjö har haft sändningstillstånd sedan 1984 då närradion i Växjö startades. I Växjö är det VKR, Växjö Kristna Råd som har tillstånd att sända på närradion och man gör det under namnet ”Kristen Närradio i Växjö”.

Innehållet produceras av ett 10-tal personer, som är mer eller mindre aktiva. Varje vardagsmorgon sänds ”Gó morgon Växjö”, en morgonandakt, och på kvällar i veckan sänds bland annat program som ”Musik och Bibeltimme”, ”Bön, förbön och lovsång” och ”Önskeskivan”. Sist i sändningen på kvällen sänds ”Aftontankar”. På lördagar sänds ingenting och på söndagar sänds en Gudstjänst från någon av kyrkorna.