Prinsen av Egypten

Prinsen av Egypten har ibland kallats för en av de mest underskattade tecknade filmer som gjorts under 90-talet. Filmmusiken har i varje fall blivit uppskattad. When you believe framfördes av Mariah Carey och Whitney Houston och blev utnämnd till Academy Award best original song. I den svenska versionen av filmen framfördes sången av Carola Häggkvist och Sharon Dyall.

Framtagningen av filmen bestod av ett konsultativt samarbete över religionsgränserna. Bidrag kom från kristna samfund inklusive Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga samt från muslimska och judiska organisationer.

”DreamWorks’ The Prince of Egypt depicts the dramatized story of Moses, who is a major figure in Latter-day Saint scripture. DreamWorks consulted with Latter-day Saint archaeologists and theologians when producing this film. They also consulted with scholars and representatives from other Christian denominations, as well as from the Jewish and Muslim communities. DreamWorks’ official Prince of Egypt web site presents study guides from seven religious scholars, including one by Dr. Kent Brown, a Latter-day Saint professor of Ancient Studies at Brigham Young University.”
http://www.ldsfilm.com/misc/lds_anime.html

En av de vackraste bidragen som symboliskt förmedlar att evangeliet är till för hela mänskligheten är en ihopklippning av filmmusiken från olika språk.