Seatrek 2001

För tio år sedan fick göteborgarna uppleva en av de mest spektakulära fyrverkerier som skjutits upp. Jag minns fortfarande de fantastiska fyrverkerierna, de vackra skeppen och oratoriet som vi medlemmar fick ta del av i Göteborgsoperan som hyrts för tillfället.

Seatrek 2001 var ett privat initiativ från medlemmar i kyrkan via Sea Trek Foundation för att hedra alla de som emigrerade från sina hem efter att ha tagit emot evangeliet i sina liv och blivit medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Åtta segelskepp hade hyrts in som angjorde i olika europeiska hamnar samt i Las Palmas och New York. Allmänheten fick gå upp på skeppen, lyssna till popmusik i hamnen framförd av amerikanska medlemmar i kyrkan och ta del av ett underbart fyrverkeri. Tyvärr slutade projektet lite i av en skandal eftersom ingen tog sitt fulla ansvar för slutkostnaden av projektet. http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_Trek_2001

På göteborgsoperan fick vi medlemmar både ta del av oratoriet Saints on the Seas: a musical journey of faith som hade skapats speciellt för detta tillfälle samt musik framförd av en folkmusikgrupp, Enoch Train. Det var en underbar kväll som jag fortfarande har i mitt hjärta. Två CD-skivor har jag också kvar som minne av kvällen, CD:n med oratoriet samt CD:n Enoch Train: a joyfultribute to the melodies that became our hymns.