Sensibilisering

Det finns något som heter sensibilisering. Det är när man blivit känslig eller ömtålig för något, dvs har utvecklat allergi.

Vad ska man göra för att må bättre och inte överreagera? Jo, om man är allergisk mot olika ämnen så kan man få vaccin för att minska på symptomen.

”I allergologiska sammanghang används ordet när någon blivit allergisk eller överkänslig mot något.
Desensibilisering/hyposensibilisering alt allergivaccination alt allergenspecifik immunoterapi är ord för behandling av svår-medelsvår allergi då vi genom injektion regelbundet under flera år tillför allergenet för att patienten skall bli mindre allergisk”

http://allergi.nu/fraga-doktorn/allergibehandling/sensibilisering/

Vanligt folk i Sverige har utvecklat en känslighet/ömtålighet för frikyrkor, dvs de är rädda för dem och undviker dem. Man skulle kunna säga att de är allergiska mot frikyrkor kanske.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=287575

Vad kan man då göra för att desensibilisera? Själv så har jag lagt ut en bok på köksbordet, Mormons bok. Det har kommit hit folk till kollektivet: anställda, praktikanter, installatörer, folk från kommunen och Arbetsförmedlingen osv, förutom medlemmar i Mormonkyrkan förstås. Ingen har kunnat att undvika att se Mormons bok, men ingen har pratat om den heller. Den bara finns där, ligger tyst och lugnt och gör inget oväsen. Jag tar inte själv upp samtal om den heller, så förr eller senare så kommer folk att se på boken som ett naturligt inslag och inte få allergi mot den.

För det kan vara ett problem med reaktionen hos människor som inte är vana vid Mormons bok. De reagerar med fördomar som de hör från antimormonerna som sprids som vinden. Alla gillar att lyssna på konflikter, speciellt om man inte själv är inblandad i det hela.

Det är ju bara en bok, och för vissa så är den en skönlitterär bok och för andra så är den en religiös bok. Oavsett så behöver man inte jaga upp sig för en bok. Vissa blir inte alls inspirerade av boken då de läer i den, medan andra blir inspirerade av den.