Skrivandets vånda och kval…

Man kan ju fråga sig vad man ska skriva om när det redan skrivits så mycket på denna bloggen. Detta undrar både jag och Gunnel, och vi förundras över att den Helige Ande hjälper oss med mer inspiration. Vi vet inte riktigt hur det går till, men något sker i alla fall.

Just nu så har vi börjat att upptäcka att gamla inlägg som redan skrivits på bloggen kan användas som länkar till nya blogginlägg. Jag har gjort det ibland, men Gunnel var den som påminde mig om att detta borde vi göra ofta. Det finns så mycket information på bloggen som vi kan skriva lite mer om, med en lite annan betoning på.

Det kan ibland ta timmar att hitta bra webbsidor som vi använder som referens. Det är inte något som hittas på ett par minuter alltid. Och ibland så retar det mig att jag kan ha läst en sak och sedan glömt bort vart någonstans jag läste just det. Jag behövde kanske inte referensen just då, men ett antal månader senare så var jag i desperat behov av den. Retligt, retligt. Dagens skräp är morgondagens guld, bildligt talat.

Sen så måste vi tacka alla som skriver kommentarer på bloggen, för de ger oss inspiration till att skriva mera och förklara allting ännu lite bättre, och kanske på ett annat sätt om det inte gick på första försöket. Alla dessa tankar som kommentarerna ger, all den frustration som en del ger uttryck för, all den den smärta och vilsenhet… vi kan inte gå förbi och strunta i allt, utan det gäller att försöka att ge ett så bra svar som möjligt.

Det är väldigt få läsare som skriver kommentarer. Därför är det extra roligt då det dyker upp någon ny på bloggen. Det blir nya tankar, nya frågor och nya blogginlägg. Vem sa att bloggande skulle vara tråkigt? Ärligt talat, det kan bli ett heltidsjobb om man vill. Min beundran för Gunnel som jobbar mycket och har barn är stor, för hon hinner skriva väldigt mycket trots detta. Själv så var jag van att skriva kortfattat och koncist, men så gör man inte som bloggare. Vilken vånda, för vad skulle jag fylla den vita skärmen med? Ord… vilka ord då?

Inspiration… det är sådant som behövs. Och för att bli lite mer inspirerad så tänkte jag visa för er denna videoserie i tio delar som hänger ihop tack vare YouTubes smarta teknik. Det är Johanna Thydells Författarskola.