Tempelbröllop

I Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga gifter man sig i templet, inte ”tills döden skiljer er åt”, utan för tid och all evighet. Att beseglas till varandra i templet är stort och för de par som ingår tempeläktenskap är skilsmässofrekvensen lägre än för de par som gifter sig utanför templet.

Endast medlemmar i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga får bevista själva templet och därmed ta del av själva beseglingen. Därför kan en del par med anhöriga som kanske inte är medlemmar i kyrkan välja att gifta sig borgerligt först och därefter beseglas i templet, vilket kan göras tidigast ett år efter den civila vigseln. Man kan också välja att hålla en mottagning där man trär på vigselringarna på själva mottagningen eftersom det inte ingår i tempelbeseglingen att trä på ringar. Beseglingen sker i ett speciellt beseglingsrum i templet där även ställföreträdande beseglingar för döda äger rum.

Tänk att dokumentera sitt bröllop så att det blir som ett vackert smycke i form av ett videoklipp. Detta har blivit mer och mer vanligt och görs både i regi av privatpersoner och professionella företag. På youtube finns massor av vackra tempeläktenskapsvideor utlagda. Jag har här valt en video nedan från en tempelvigsel i Nauvoo tempel, Illinois, 2011.