Allmänhetens terminal – Folkets dator

När man håller på med släktforskning så vill man ju ta reda på levande släktingar ibland. Hur gör man då kan man undra? Det lättaste sätet är att ringa till det lokala Skattekontoret och boka en tid på Allmänhetens Terminal (också kallad för Folkets Dator ibland). Den finns på de flesta av deras kontor, och där kan man få reda på mycket information.

Det var på det sättet som jag fick veta om alla pappas kusiner och deras barn, och mina kusiner och deras barn. Släkten på pappas sida verkar inte ha så mycket kontakt med varandra tyvärr, och då är det bra med Allmänhetens Dator.

Jag hann göra en hel del släktforskning och hann berätta för min pappa att alla hans syskon hade dött förutom en bror, och jag kunde även berätta om hans syskonbarn och deras barn mm. Jag hann tyvärr inte berätta om prästdottern som levde på 1800-talet och alla spännande förfäder tyvärr.

Man kan ju inte ändra på det förflutna, och jag visste faktiskt inte lika mycket då som jag vet nu. Men visst… jag önskar att jag hade vetat då allt det som jag vet nu. Lite enerverande faktiskt.

”Befolkningsuppgifter från skattekontoren

Enklaste och snabbaste sätt att få befolkningsuppgifter är att använda Skatteverkets servicetelefon.

För frågor som servicetelefonen inte kan besvara får man kontakta närmaste lokalkontor och antingen själv använda allmänhetens terminal eller få hjälp av personalen. Telefonnumret till Skatteupplysningen för frågor om skatt och folkbokföring är 0771-567 567.”

http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/formyndigheterkommuner/navet/befolkningsuppgifterfranskattekontoren.4.18e1b10334ebe8bc8000118.html