Cucumber Sandwiches

Dagens gästkrönikör: Viola

En gång i tiden så arbetade jag som kallskänka i England. Det var i min ungdom.

Jag åkte ifrån Sverige i början på 60-talet under vintern då det var kallt, och jag kom till ett fint England. På den tiden så var jag inte medlem i Mormonkyrkan, så jag åkte verkligen ut i den okända världen.

Människorna där var trevliga, snälla och hjälpsamma fastän jag inte kunde någon engelska alls.

De skrev på lappar och så fick jag leta i ordboken. Sen fick jag skriva svaret. Det var så som jag lärde mig engelska i början.

Det hjälpte också mycket till att jag gick ofta på bio. Jag såg på allt utom krigsfilmer, för dem tyckte jag var otäcka. Det tycker jag fortfarande.

Som kallskänka gjorde jag bland annat Cucumber Sandwiches (gurksmörgåsar). Det skulle vara tunna skivor bröd, och så måste smörgåsarna till slut delas i fyra bitar. Något annat kunde inte accepteras.

Ingredienser för 4 porttioner Cucumber Sandwiches:
8 skivor vitt bröd, tunt skivad
smör
ca en halv gurka

Tillagning:
Bred smör på brödskivorna och lägg sedan på tunt skivad gurka på fyra av skivorna. Lägg sedan på de resterande skivorna ovanpå. Tryck lätt med handen ovanpå sandwichen och dela dem sedan i fyra delar (kryss).