Chokladkladdkaka

Dagens gästkrönikör: Viola

Det var roligt att baka med mamma. Vi fick varsin liten degkladd som vi ältade lite grann. En del stoppades i munnen, och det var gott. Sen gjorde vi små kakor som mamma gräddade.

Efter det så fick vi ha kalas och vi bjöd på dessa kakor till syskon, pappa och mamma. Vi fikade då. Det va skoj.

Bakningen har följt mig genom åren, och jag tycker fortfarande att det är roligt att baka, men jag har inte förmågan att göra det längre. Kunskapen finns men förmågan är borta, vilket är tråkigt.

Det är roligt att gå i Mormonkyrkan för jag känner en familjegemenskap där fastän jag är den enda i min familj som är medlem.

Ett av mina favoritrecept är kladdkaka. Det är speciellt chokladkladdkaka som jag tycker om. Jag brukar äta den min dotter har bakat den och vi har vispgrädde till den.

Ingredienser för en chokladkladdkaka:
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
½ tsk salt
florsocker

Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda samman med resten av ingredienserna. Blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr. Häll ner smeten i en brödad form.

Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kladdkaka du vill ha. Låt svalna, dekorera med florsocker och servera med grädde eller glass.