Marginalvaror

En av våra högråd, Andreas Mattsson (A.M.), kom till vår församling i Västra Frölunda och höll ett tal för oss. Han inledde med att berätta om en överlevnadshajk som han hade varit med om för ett antal år sedan. Han skulle lära sig att hantera att vistas helt ensam och leva på det som naturen bjöd på. I sin dagbok har han skrivit att han samlat ved inför natten och även gjort tallbarrste och soppa. Han hör en fågel i skogen ”som låter som om den kommer från en Hitchcockfilm” När han sitter där ensam i skogen tänker han också mycket på sin frälsare Jesus Kristus.

Något som A. M. tänkt mycket på är ”hur ofta lägger jag fokus på saker som har ingen  eller liten effekt på mig och min familj.

Som exempel kan nämnas att han närvarade på ett föräldramöte för sin son. Vanligtvis gick hans fru på föräldramöte, eftersom det var något han personligen avskydde, men denna gång fick han erbjuda sig att gå eftersom hans fru inte kunde gå pga sitt jobb.  När han väl gick på föräldramötet så tänkte han att lika gärna kunde engagera sig lite så han kom att ingå i en föräldragrupp som bakade bullar och var aktiv och röstade för och emot saker som gicks igenom under mötet. Plötsligt uppdagades det att han satt i klass 5b´s klass – hans son gick i 9an. Det var många föräldrar som fick sig ett gott skratt när A.M. var tvungen att berätta för bullgruppen att han inte kunde vara med därför att detta inte var hans sons klass.

I vardagslivet arbetar A.M. som driftschef på ICA. Han berättar att när han arbetar med revision så talar man om svinn, dvs varor som försvinner av en eller annan anledning, personalkostnader och marginalvaror, dvs varor som  inte ger hög vinst.

A.M. berättar att han ägnat sig åt många ”marginalvaror” i sitt liv och att Kristus kommer in och ”täcker in mina dåliga marginaler genom hans försoning.” ”Vi har en  förlåtande Himmelsk Fader som ser det goda jag gör.”