Medlem med i Lyxfällan

Det är inte varje dag precis som en medlem dyker upp i den svenska tv-rutan. Men igår gjorde det det. Maria som bor i Stockholm ville få hjälp. Hon kämpar med sitt köpberoende. En vän anmälde henne till Lyxfällan i TV3.

Mormonkyrkan består av ofullkomliga människor, och vi kämpar alla med olika saker i våra liv. Vi vill så mycket mer än vi tycker att vi klarar av. Så även Maria.

Hon har vågat att lämna ut sig själv i TV-programmet och visar upp sitt liv och det köpberoende som hon kämpar med. Det kan vara lika starkt beroende som alkohol och spelande. Med andra ord något som man inte alltid klarar av att lösa själv. Man sitter fast och vet egentligen vad man borde göra, men man orkar inte se lösningen riktigt. Den är så enkel att det blir svårt.

Man ser Maria kämpa duktigt i programmet och lyssna på Lyxfällans experter. Hon har fått hjälp av Mormonkyrkan i några månader med mat och hyra, och samhället hjälper henne sedan med socialbidrag. Experterna är lite frustrerade på henne, men de ser hennes förvandling. Åtminstone den ena experten tror på henne. Den andra tvivlar lite. Framtiden får utvisa hur det hela går. Men hon har goda avsikter och vill verkligen förändra sitt liv.

http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6pberoende

Det blev en livlig tråd på Flashback också av allt detta. Många känslor kommer upp till ytan. För det är inte alltid så enkelt när man ser mormoner som inte lever upp till idealen i kyrkan. Man kan bli både frustrerad och arg då medlemmar inte lever som de lär. Men det gäller då att lita på biskopen och de andra ledarna i kyrkan. Man berättar för dem hur man upplever saken, och sedan så släpper man det hela i tanken och låter dem bekymra sig över saken. Vi själva kan då koncentrera oss på att försöka att leva upp till idealen i kyrkan.

https://www.flashback.org/t1949539

Men kyrkan är full av alla oss ofullkomliga människor som kämpar med svagheter i livet. Vi är alla ofullkomliga. Vis är den medlem som lärt sig att snabbt resa sig då han eller hon faller eller snubblar. Man lär sig av sina misstag. Så om vi träffar på en vis människa – kom då ihåg att den personen förmodligen har fallit många gånger och tagit sig upp snabbt igen. Det gäller att hålla sig fast i järnstången.