Hjälpkällan får pengar av Ungdomsstyrelsen

Nu ska Hjälpkällan ut i gymnasieskolorna och gå med blåslampan. Alla vet att det handlar om Jehovas Vittnen och Mormonkyrkan i första hand som ska grillas.

Min fråga är – När blev dessa två kyrkor en samlingsplats för våldsbejakande extremister? För det är statliga Ungdomsstyrelsen som ger öronmärkta pengar till sådant, och de har gett pengar till ett projekt som Hjälpkällan har.

En förälder tycker inte om att dottern som är 18 år blir medlem i Mormonkyrkan. De engagerar sig i Hjälpkällan. Föräldrarna börjar att psykiskt hota och skrämmas och förbjuder dottern att ha någon som helst kontakt med sin pojkvän som är mormon.

På dopdagen så kidnappar de dottern som försöker att fly men klarar inte av det då hon är ensam med föräldrarna. Dottern försöker att ringa polisen men telefonen slits ur handen. Så småningom så vänder föräldrarna om bilen och åker hemåt, och dottern kan bli döpt.

Föräldrarna går till Hjälpkällan och berättar en helt annan historia. Dottern polisanmäler föräldrarna. Varifrån kom hoten och våldet? Inte från mormoner i alla fall.

http://mormonlady.se/hjalpkallan-tonarsflickas-psykiatriker-varvade-henne-till-mormonkyrkan/

http://hjalpkallan.se/index.php?option=com_content&view=article&id=246:tonarsflickas-psykiatriker-vaervade-henne-till-mormonkyrkan&catid=49:mormonkyrkan&Itemid=109

”I höst drar vi igång vårt senaste projekt: ”Magiprojektet – en vaccination mot manipulation”
Projektet riktar sig i första hand till gymnasieungdomar och syftar till att öka deras kritiska tänkande och motståndskraft vad gäller svartvita eller odemokratiska och extremistiska budskap.
Med en blandning av show och fakta förmedlas både varför vi gör de val vi gör, och hur påverkan går till i praktiken.
Medverkande:
Samuel Varg Thunberg, Mentalist/Magiker
Håkan Järvå, leg Psykolog med egen bakgrund i en sekt
Måndagen den 24:e september kl 18:00 blir det genrepetition för showen i Linneakyrkan, Göteborg.
VARMT VÄLKOMNA!
Efter genrepet bjuder Samuel på kaffe. Vi stannar kvar i lokalen, dricker varmt och gott för att prata om projektet, umgås och ha det trevligt.
Projektet genomförs i samarbete med Ungdomsstyrelsen. Läs mer här: http://www.ungdomsstyrelsen.se/kat/0,2070,2082,00.html ”

http://hjalpkallan.se/forum/showthread.php?t=12590

http://hjalpkallan.se/index.php?option=com_content&view=article&id=240:vi-driver-nytt-projekt-som-ska-vaccinera-ungdomar-mot-bedraegeri&catid=60:goeteborg-och-bohuslaen&Itemid=84

”Verksamhet mot våldsbejakande extremism och stöd till avhopparverksamhet
Bidragets syfte
Syftet med statsbidraget är att minska antalet aktiva inom våldsbejakande extremistmiljöer.
Bidrag får lämnas till verksamhet som

förebygger att individer ansluter sig till våldsbejakande extremistmiljöer, eller
stödjer individer som avser att lämna sådana miljöer.”

http://www.ungdomsstyrelsen.se/kat/0,2070,2082,00.html