Riskabelt följa sina gamla partners

Tillhör du dem som gillar att läsa kommentarer på Facebook från gamla partners och ex? Det kan kanske vara bäst i att låta bli, för man mår inte så bra av det.

”En ny psykologisk studie varnar nu för att Facebook försvårar återhämtningen efter kraschade förhållanden.

I studien följdes den emotionella återhämtningen hos totalt 464 facebookare som hade gjort slut med sin partner. Faktorer som man försökte mäta var negativa känslor, sexuallust, längtan efter ex-flickvännen samt graden av självtillförsikt på en skala mellan håglöshet och framåtanda. Resultatet var att de som flitigast följde sitt X inte mådde lika bra.

– Våra virtuella liv reflekterar våra verkliga liv. Precis som verkliga kontakter med tidigare partners kan påverka vårt välmående, kan också nätet det, säger Brenda Wiederhold som är chefredaktör för Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking vid Institutet för interaktiva medier i San Diego.”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/riskabelt-folja-sin-expartner-pa-facebook_7516086.svd

Man kan även dra paralleller med hur ex-mormoner beter sig. De allra flesta vandrar vidare i livet och mår bra, medan en mindre del av dem inte vill släppa taget utan fortsätter med att intressera sig för mormoner och deras liv.

Som alla vet så påverkar det vårt välmående om vi inte släpper taget. Tyvärr så har inte alla lärt sig att göra detta.