The Mexican Mormon War (Drug Cartels vs. Mormons)

Mitt Romneys farfars far och några andra familjer flydde till Mexico på grund av att det blev förbjudet att vara polygamist i USA.

Idag finns det fortfarande ättlingar till honom och de andra där. Filmen visar deras kamp mot knarkbaronerna.

De har blivit kidnappade, mördade, jagade osv, och de har lärt sig hur man ska skydda sig och familjen. De har illegala vapen, använder samma militära taktik som amerikanerna har i Irak osv.

Drogkartellernas vapen kommer från USA, pengarna de använder kommer från USA, och de smugglar in knarket i USA. De politik som USA har påverkar Mexico helt och hållet. Det var när USA började med sitt krig mot dessa knarkkarteller som det blev mycket mera otäckt i Mexico. Folk blev kidnappade och mördade av ingen orsak alls. Bara att ha med sig en kamera och filma är orsak nog för att bli nedskjuten.

”The cartels of Juarez, Mexico, are at war with a group of Mormons, some of whom are related to Mitt Romney. We went there to document the conflict, meet Romney’s Mormon family, and find out more about how US policy is impacting the war on drugs.”