Fler mormoner anländer till Sverige

Mormon MissionariesTidningen Dagen skriver idag om att det kommer fler mormonmissionärer till Sverige. Närmare bestämt 32 stycken.

”-Det är inte bara Sverige som får fler missionärer i år, alla länder där kyrkan har mission får fler. Tidigare hade vi 55 000 missionärer över världen, nu kommer det bli 87 000, säger Ingrid Nilsson.”

Det roliga med denna intervju är att Dagen gör försök till att rapportera neutralt utan att lägga in personliga tyckanden i den. Det kan ju låta anmärkningsvärt, men eftersom mormoner är så vana vid att media ger tjyvnyp hela tiden så behöver vi nog faktiskt vara uppmärksamma då vi ser att de behandlar mormoner på samma sätt som andra kristna.

Det kan ju verka självklart att en tidning ska skriva sakligt och neutralt men det är det inte. Mormonkyrkan har behandlats styvsysterligt allt sedan dess begynnelse.

Själv så hoppas jag på att vårt mångkulturella samhälle ska göra att Mormonkyrkan allt mer och mer ses som en kyrka bland alla andra. Det är faktiskt inte alls för mycket begärt.

För det är inte alls självklart att en viss tolkning av Bibelns texter är den enda rätta och sanna. För ärligt talat – den person som läser i Bibeln kommer att under sin livstid ha tolkat en och samma text på många olika sätt – allt beroende på livssituationen.

Om nu Mormonkyrkan skulle ha fel i någon av sina doktriner – för det kan ju faktiskt vara så – så behöver man förstå att det inte är doktrinerna som är frälsande. Det är Jesus Kristus själv som är allas vår Herre och Frälsare. Han är Alfa och Omega. Guds kärlek, nåd, förlåtelse och barmhärtighet sammanfattas i Jesus Kristus.

http://www.dagen.se/nyheter/fler-mormoner-anlander-snart-till-sverige/