FRA – Agent 046 med rätt att spana

nsaDe senaste dagarna har det skrivits mycket i media om samarbetet mellan Försvarets Radioanstalt (FRA) och NSA. Det kommer fram allt mer och mer information som visar på att samarbetet är mycket gott.

I Sverige så har vi en liten grupp människor som håller på med omstörtande verksamhet i olika länder. För det mesta så handlar det om unga män med invandrarbakgrund, men det har även förekommit unga flickor. Dessa ungdomar upplever att de utför Guds vilja då de åker ut som soldater i Guds armé. Alla andra kallar dem för terrorister, men de håller inte med.

Det är förbjudet och fullständigt olagligt för svenskar (och alla dem som har uppehållstillstånd i Sverige) att hålla på med omstörtande verksamhet överhuvud taget, oavsett om det sker i Sverige eller utomlands. Terroristerna har hitintills trott att de kunnat lura USA genom att kommunicera på svenska med varandra via telefon och internet. I och med de senaste dagarnas avslöjanden i media så inser de att det inte går längre, för Sverige hjälper NSA om de behöver hjälp med översättningen där NSA:s egna inte klarar av det hela.

NSA har egna anställda som klarar av det allra mesta som ska översättas från svenska till engelska. Fd mormonmissionärer som varit i Sverige och efter detta läst på universitet och har en fil kand eller master är mycket attraktiva för NSA. Så man ska inte tycka synd om mormonmissionärerna som är i Sverige. De vet att efter missionstiden i Sverige så väntar ett par års studier på universitet först, men sedan så får de jobb på NSA som språkanalytiker.

NSA:s senaste center ligger i Utah och är deras största. NSA behöver folk som är flerspråkiga, och lättast hittar de dem där. Det finns massor med fd missionärer som Mormonkyrkan har skickat ut över hela världen. Sverige är ett av alla länder. Det är lättare att rekrytera mormoner om de slipper flytta från släkt och vänner. Och om man säger som så – om man vill hitta ställen i USA utanför Utah där det finns många mormoner, ja då ska man leta upp de center som NSA har. Det bor många mormoner nära dessa center.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Utah_Data_Center

http://www.edcutah.org/documents/Languages.pdf

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/nsa-ber-fra-om-spraklig-hjalp_8820066.svd

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lagen-ger-fra-for-stort-utrymme_8819530.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nsa-topp-overvager-snowden-amnesti_8823096.svd

http://www.metro.se/nyheter/nsa-ber-fra-om-spraklig-hjalp/Hdzmlm!LUxc7cILN3@mrBHq2sLI9Q/