Martin Luther King jr. och mormoner

martinlutherkingIgår var det den tredje måndagen i januari och den årliga Martin Luther King dagen firades. Mitt fb översvämmas av olika visa ord som tillskrivs Martin Luther King. Även kyrkan har uppmärksammat årsdagen bl a genom att släppa en konsert med tabernakelkören och Alex Boyle. LDS living har skrivit en speciell artikel om kopplingar mellan Martin Luther King jr. och mormoner. Naturligtvis tas bara positiva kopplingar upp och vill man känna spännvidd eller spänningar så kan man även ta del av de kommentarer som följer efter artikeln.

Vid Martin Luther Kings jr. död kunde man finna två exemplar av Mormons bok i hans privata bibliotek. Kyrkans generalauktoriteter citerar Martin Luther King. Frågan är bara om de gjorde det under Kings levnad.

One of our favorite Dr. King quotes used in a talk by Elder Holland is: “When our days become dreary with low hovering clouds and our nights become darker than a thousand midnights, let us remember that … [God] is able to make a way out of no way, and transform dark yesterdays into bright tomorrows.””

2010  erhöll Martin Luther King III, son till Martin Luther King jr. en utmärkelse , Community Service Award, när kyrkan höll sin nionde årliga Black Family History Month symposium. Där talade King om sitt förverkligande av Jag har en dröm- fonden. Målet med fonden är att fortsätta sina föräldrars arbete av service och jämlikhet mellan svarta och vita. Vid detta symposium fick också King ta emot sitt sin fyra generationers genealogi. Kyrkan strävar efter att underlätta släktforskning för svarta genom att digitalisera inkallelseorder från andra världskriget och tusentals slavmanifest från 1700- och 1800-talen, vilket ger ökad tillgänglighet för forskare.

LDS Living magazine. 140119. Martin Luther King, Jr. and mormons

https://www.youtube.com/watch?v=Xh0jy_Fk0pI