Internetmissionärer

OnlineMissionary600För några dagar sedan så fick jag ett meddelande från en nydöpt medlem i kyrkan. Han undrade om jag kunde gissa vem internetmissionärerna pratade om när de berättade om ett onlinemöte med en svensk man. Ja, det var han det! Nedan finns youtubeklippet där två internetmissionärer berättar om sitt arbete. Sammanlagt sex missionärer arbetar heltid med att missionera online istället för att utföra traditionellt missionärsarbete och möte människor irl.

När jag tittade på youtubeklippet kände jag att det också visade på något annat som också är typiskt för kyrkan, att man ser till varje individs resurser istället för deras tillkortakommande. Båda dessa missionärer på klippet har olika funktionsnedsättningar som hade försvårat för dem att utföra en vanlig fysiskt ansträngande mission. Den ene missionären, äldste Jorgensen,  hade en CP-skada och var halvsidesförlamad och den andre missionären, äldste Nelsen, var rullstolsburen.

Hi, I´m Elder Jorgensen

Chat with a mormon missionary

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7wgz_xhSeHU]