Kvinna i Utah har dödat minst sex spädbarn.

babymurderEn av de nyheter som har stått nu senast i media är upptäckten att en 39-årig kvinna i Utah har dödat minst sex av sina nyfödda barn mellan 1996 och 2006 och sedan paketerat in dem. Till slut var det en kvinnans före detta man och några familjemedlemmar som fann ett nyfött barns kropp när de rensade ut i familjens garage den 12 april.

Ingen, inte ens kvinnans före detta man, har känt till att kvinnan har varit gravid. När jag letar på internet så kan jag inte finna någonstans att kvinnan var aktiv eller ens medlem i kyrkan. Grannarna oroade sig för kvinnans ohälsa och hennes man hade precis kommit ut från fängelse efter ett nioårigt fängelsestraff.

Något som jag tycker är intressant är att Utah faktiskt var en av de första delstaterna i USA som införde ”safe haven law” vilket innebär att en kvinna kan föda ett barn på sjukhuset och blir garanterad att inga myndigheter eller polis kommer att kontakta henne. Istället blir den nyfödda bebisen omhändertagen och uppsatt för adoption och kvinnan kan gå vidare med sitt liv, utan att någon behöver få känna till att hon ens har varit gravid. Frågan är om vi i Sverige överhuvudtaget har en sådan här lag? Det tycker jag skulle vara självklart, eftersom det då och då händer även i Sverige att nyfödda döda barn hittas som ingen vet var de kommer ifrån.  I själva verket initierades denna lag av en journalist i Alabama som var ”sick and tired” på att rapportera om alla dessa dumpade bebisar. Idag har samtliga 50 delstater i USA liknande lagar.

Att jag överhuvudtaget väljer att blogga om den här händelsen är naturligtvis för att kritiker till kyrkan nu börjar antyda att kyrkans doktriner skulle ha med en sådan här händelse att göra. I vår kyrka tror vi nämligen att alla små barn som dör kommer direkt tillbaka till Gud och det högsta himmelriket. Alla små barn är celestiala. Men att försöka dra ett likhetstecken mellan denna teologi och att en psykiskt sjuk kvinna dödar sina nyfödda barn är för lågt för att ens kommentera. Psykiskt sjuka kvinnor som dödar sina nyfödda barn finns i alla länder, kulturer och oavsett religion.

DeseretNews. 130413. 7 dead babies found in Pleasant Grove garage; woman booked in murder investigation

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3Vev2rx_AGI]