Svenska officiella hemsidan för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga på Twitter

twitterNu finns den officiella svenska hemsidan för Jesu Kristi Kyrka också tillgänglig via Twitter. https://twitter.com/jesukristikyrka

I skrivande stund så har inget tweetande gjorts än, men vi väntar med spänning! 🙂

Samtidigt som kyrkan har blivit allt mer ”viral”  har jag åter igen blivit påmind via en läsare av bloggen att det är svårt att nå missionärerna runt om i Sverige eftersom deras telefonnummer inte finns tillgängliga på Eniro. Nu har jag personligen beklagat mig över detta och kritiken har nått Missionskontoret. Naturligtvis ska det inte vara en kamp för den som är intresserad av att få kontakt med missionärerna på sin hemort. Tills förbättringar har gjorts på detta område så får den som är intresserad av kontakt med lokala missionärer kontakta kyrkans centrala missionskontor. De har telefonnummer 08- 544 709 30.

De få telefonnummer till kyrkan som finns tillgängliga på Eniro – det var Enebyberg, Västerhaninge, Kungsbacka, Jönköping, Karlstad, Örebro,  och Enskede –  som har sina telefonnummer utsatta på Eniro går förmodligen inte till missionärerna eftersom det inte rörde sig om mobilnummer. Istället går numret till kapellet som vanligtvis endast är ”bemannat” på torsdagkvällar och söndagar.

Går man in på hitta.se så får man desto fler träffar om man söker på ”jesu kristi kyrka av”. Men precis som i fallet med Enrio så går inte numren till missionärerna.  http://www.hitta.se/jesu%20kristi%20kyrka%20av/f%C3%B6retag_och_personer

Vill du chatta med en missionär är det desto lättare. Då går du bara in på sidan chatta med en missionär. http://www.mormon.org/swe/missionarer

En liten rolig sak jag upptäckte på Eniro var att Kristianstad tydligen är så ekumenisk att det går en länk från deras sida till Svenska Kyrkan. Övriga församlingar länkar som brukligt till kyrkans officiella svenska hemsida jesukristikyrka.se  Bildbeviset har ni nedan! Nu har jag ringt till missionskontoret och sagt till om detta också. Det får ju finnas gränser för ekumenik, eller hur??

kris

Att kunna få kontakt med missionärerna på sin egen hemort är naturligtvis jätteviktigt. När jag blev intresserad av kyrkan i mitten av 1980-talet så fann jag faktiskt kyrkans telefonnummer i telefonkatalogen. Det var en liten, liten rad där kyrkans namn och nummer stod upptagna.  När jag ringde numret så svarade inte någon på telefonen. Envis som jag var så ringde jag dag ut och dag in och till slut så var det en missionär som äntligen svarade i telefonen med sin omisskännliga brutna svenska. Jag minns att jag blygt frågade om det var tillåtet för en person som inte var medlem i deras kyrka att få komma på besök….  Så man kan säga att jag har personlig erfarenhet av problem med att få kontakt med kyrkan.  Vem vågar bara gå till kyrkan en söndag, bara sådär? Inte jag ivarjefall och förmodligen är så fallet med många människor som har blivit intresserade av kyrkan.