Jag är en människa

finneJag är en människa. Jag är en trädgårsmästare. Jag är en homosexuell man som är en glad medlem Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Jag blev döpt den 23:e november ifjol och jag vet att jag har hittat till den rätta kyrkan.

Jag kan vara trött ibland att tala om min homosexualitet och tyvärr har det förekommit i min församling att anonyma e-postmeddelanden skickats till min biskop där det stått att jag inte kan verka som översättare i församlingen.

Jag är en människa. Jag är trädgårdsmästare. Jag översätter från finska till engelska i realtid i vår församling.

Jag följer vad vår Herre bett mej om och de uppgifter jag blivit välsignad med. När min biskop fick de anonyma meddelandena så talade vi. Det finns ingen i vår kyrka som fördömer homosexuella. Jag tycker det är tråkigt att någon måste uttrycka åsikter anonymt. Jag har bett för den personen i vår församling och hoppas hen tar kontakt med sitt riktiga namn.

Jag har en gång blivit utsatt för hatbrott. Har en heterosexuell manlig vän som igår fick ta emot ett knivhugg på grund av att han försvarade min tro och min sexualitet.

Jag är en människa och trädgårdsmästare. Jag är inte perfekt. Innan jag blev medlem i vår kyrka har jag ordnat blomsterarrangemang i ekumeniska Regnbågsgudstjänster. Jag har även där upplevt vår Herres närvaro.

Du som läser detta; du är en människa oavsett din sexualitet. Kanske är du trädgårdsmästare, troligtvis inte men vad du än är så älskar vår Fader dej. I Salt Lake City gick 2013 stolta mormoner i Gay-paraden under devisen ”Mormons building bridges” Låt oss bygga broar utan att vara anonyma.


Johan Finne är skribent, trädgårdsmästare och konstnär. Han fick 2013 ett hedersomnämnande för sitt mångåriga arbete inom den svenskfinska HBTIQ-rörelsen av föreningen Regnbågsankan.  Han är medarbetare och skribent på bland annat QX.se och arbetar dessutom som trädgårdsmästare och konstnär.

http://jfinne.blogspot.fi/