Mixat äktenskap?? Några tankar i dessa pridedagar…

mixed-orientation-marriage

I morse fick min yngste son åka tåg alldeles själv till Stockholm för att bo några dagar hos en medlemsfamilj. När han var framme i Stockhom så ringde jag och kollade att han plockades upp på Stockholm C. Gunhild som hämtade honom berättade att Stockholm var full av folk eftersom det var pridevecka. Naturligtvis ringde jag en vän som är aktiv inom HBTQ-rörelsen och frågade honom om han var i Stockholm. Nu var han inte det. Han hade precis varit på pride i Jakobstad.

Eftersom det ändå är pride så tänkte jag skriva lite om mixade äktenskap. Ty Mansfield är en känd HBTQ-person inom Jesu Kristi Kyrka i USA. Han berättar i en episod hur han träffade sin blivande fru och hur de kände att det var rätt att de skulle gifta sig. Kan det verkligen fungera att leva i ett mixat äktenskap? Enligt Ty så fungerar det för många par och att varje par måste finna sitt sätt att kunna leva i ett sådant äktenskap.

Till skillnad från Tys fru Danielle, så är det många kvinnor som gifter sig med homosexuella män, utan att från början känna till det. När det kommer fram blir det en chock för många kvinnor. Flertalet väljer att skilja sig, men en del väljer att fortsätta äktenskapet.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=8_9Oaruhr5I]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xkKoD1uVbrE]