Hur skulle den religiösa världen reagera på utomjordingar?

exNCB News har frågat sig om hur religiösa skulle reagera om vi fick besök av utomjordningar. Olika religioner hade förmodligen reagerat olika på detta. Inom kristendomen skulle de evangelikala ställa sig mest negativa inför tanken på utomjordiskt liv, eftersom det inte passar in i deras teologi om människan som universums centra och om läran om synd och frälsning.

Mycket riktigt så uppges det att mormoner förmodligen skulle klara detta bra. I vår teologi så tror vi att Gud har skapat flera världar och att varelser i andra världar också har gått igenom syndafallet. Astronomen David Weintraub har skrivit en bok om detta fenomen och berättar lite om detta i ett youtubeklipp.

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OpD-c5iCC3k&w=560&h=315]