Pentatonix

kevin Det är fortfarande november månad, men jag tänkte ändå dela med mig av lite underbar julmusik. Värst är jag inte på att börja tidigt för idag såg jag utanför Hemköp på Frölunda Torg att de säljer semlor…. Det måste vara rekordtidigt!

Pentatonix är en vokalgrupp som består av Avi Kaplan, Kirstie Maldonado, Scott Hoying, Mitch Grassi, och  Kevin Olusola. Kevin är medlem i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, Avi är jude och resten vet jag inte. Scott och Mitch är homosexuella och Pentatonix stödjer också officiellt HBTQ-rörelsen.

”During The Sing-Off, Pentatonix visited the administrative offices of The Trevor Project, an American non-profit organization founded in 1998 and the leading national organization focused on suicide prevention efforts among lesbian, gay, bisexual, transgender, and questioning (LGBTQ) youth”http://en.wikipedia.org/wiki/Pentatonix

Kevin är både sångare och känd cellist, beatboxer, saxofonist, songwriter och producer. Beatboxing innebär att man som vocalist kan göra vokala slagverksljud som trumslag och rytmer.  I Jul så kommer Kevin att uppträda med andra kända medlemmar i kyrkan som violinisten Jenny Oaks Baker, Vocal point och Snow College Live Symphony.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pentatonix

http://en.wikipedia.org/wiki/Pentatonix

http://www.beliefnet.com/Entertainment/Music/Faith-Innovation-and-Cello-Beat-Boxing-An-Interview-with-Kevin-Olusola-of-Pentatonix.aspx

http://thegavoice.com/mitch-grassi-of-pentatonix-on-being-gay-in-the-cool-a-cappella-band/

http://entertainment.sltrib.com/events/view/celebration_of_christ_interfaith_concert

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ifCWN5pJGIE&w=560&h=315]